ArcGIS & GEOSECMA

Användarkonferens 2023

Mötesplatsen för Sveriges kommuner och VA-bolag

Vi är så glada att äntligen kunna avslöja en efterlängtad come-back! Varmt välkommen till AGC23 – det mest fokuserade kommunala eventet för dig som jobbar med samhällsbyggnad, VA, gaturummet och geodata.

Smarta kommunen! Det är den röda tråden genom hela vår konferens och du kommer få se inspirerande och verkliga exempel på hur en datadriven digital tvilling skapar unika möjligheter inom alla verksamhetsområden.

Smarta kommunen – tema för AGC23

Du får se hur den smarta kommunen kan nyttja digitalisering och ny teknik för att skapa värde för såväl den egna organisationen som för dess invånare. Vi kommer visa hur GEOSECMA och ArcGIS skapar förutsättningarna för en händelsestyrd datadriven digital tvilling som kan uppdateras och utvecklas i samma takt som den fysiska miljön.

Du kommer att få se konkreta exempel inom samhällsplanering, VA, gaturummet och geodata kring hur den smarta kommunen möjliggör att:

 • förstå hur den befintliga kommunen ser ut och fungerar idag
 • styra funktioner i kommunen utifrån det som händer i realtid
 • förutse och planera simulerade framtida funktioner och händelser
 • skapa förutsättningar att uppnå Agenda 2030

7 anledningar till att delta

1
Intensiv kompetensutveckling i ditt verksamhetsområde – det mesta du behöver veta under två dagar!
2
Nätverka och knyt kontakter på Sveriges mest fokuserade kommunevent.
3
Utbildning i best practice och arbetsflöden kopplat till GEOSECMA och ArcGIS.
4
Kunskap om trender, roadmaps och och omvärldsförändringar.
5
Inspiration, nya idéer och även vägledning i hur du omsätter dem praktiskt i dina arbetsprocesser.
6
Presentation av nya förväntningar och regler från myndigheter och branschorganisationer.
7
Möjlighet att visa upp din kommuns lyckade exempel och dela dina erfarenheter med andra.

Konferensinnehåll

Konferensdagarna kommer totalt att innehålla runt 70 föreläsningar. Det kommer finnas fokuspass för dig som arbetar inom kart- och planförsörjning, gaturummet, VA samt med GIS och geodata. Dessutom erbjuder vi ett specifikt ArcGIS-spår med fokus på teknik och hur ArcGIS bäst tillämpas i kommunala arbetsflöden.

Minst hälften av våra föreläsningar kommer innehålla medverkan från våra fantastiska kommunkunder så att ni får möjlighet att inspireras av andra kommuners framgångsexempel – eller visa upp era egna!

När släpps programmet?

Nu arbetar vi för fullt med att detaljplanera alla intressanta föreläsningar. Detaljerat program publiceras i oktober.

Nyhet – Workshops ArcGIS Urban!

På efterfrågan av våra kunder lanserar vi en nyhet under AGC23! Under båda konferensdagarna kommer vi att erbjuda en workshop parallellt med det ordinarie konferensprogrammet på temat ArcGIS Urban. Det innebär att du kommer få möjlighet att, under vår guidning, testa möjligheterna med det webbaserade modelleringsverktyget för fysisk planering för att skapa en digital stadsmodell och samarbetsplattform i 3D – från översiktsplan till detaljplan och slutligen bebyggd miljö.

Först till kvarn…

Det kommer att finnas begränsat antal platser båda konferensdagarna. Senare i höst kommer vi att återkomma med hur du anmäler ditt intresse till att delta. Primärt erbjuds platserna till er som var först ut med att anmäla er till AGC23!

Ta del av vårt förmånliga erbjudande!

 • 2-dagars konferens kostar 6 995 kr/person. I det ingår även fika och lunch båda dagarna samt trerätters middag, fest och underhållning den första kvällen.
 • Om du endast kan delta ena dagen är kostnaden 4 500 kr/per person. I det priset ingår fika och lunch.

Kompetensutveckla flera verksamheter inom Smarta kommunen!

 • Vi vill uppmuntra och ekonomiskt underlätta för alla era verksamheter att kunna ta del av hur den smarta kommunen kan uppnås inom samhällsplanering, VA, gaturummet och GIS/geodata.
 • Därför erbjuder vi: Anmäl 5 personer från din organisation – betala endast för 4!
 • Erbjudandet gäller endast för anmälan till 2-dagars konferens.
 • Med tanke på att vi fakturerar löpande ser vi gärna att era 5 deltagare anmäler sig i anslutning till varandra.

Festkväll, underhållning & dans!

Första konferensdagen avslutar vi med en gemensam festkväll. Självklart kommer det att serveras en härlig trerätters meny som kittlar smaklökarna. Men vi ska inte bara äta och dricka gott. Framför allt ska vi ha riktigt roligt tillsammans!

Det kommer bli underhållning, musik och en riktig ”klackarna-i-taket-stämning”! För vi vill fira att vi äntligen möts igen. Efter mat och showunderhållnig så dukar vi undan borden, tänder discolamporna, välkomnar DJ:n och öppnar upp baren. Så ta med dansskorna och förbered dig på en fartfylld partykväll!

Kommuntorget – vill du ställa ut?

Parallellt med konferensen arrangerar vi en utställning som vi kallar "Kommuntorget". Utställningsytan ligger direkt i anslutning till konferensrummen och det är också här som alla konferensdeltagare minglar i pauser och äter fika samt lunch.

Så här säger våra tidigare utställare:

"Ett fint sätt att nätverka och få dela med oss av vårt arbete!"

"Superkul att visa upp digitaliseringsprojekt som vi är stolta över och har jobbat med länge – förhoppningsvis inspirerade vi andra kommuner."

Kommuntorget är med andra ord den perfekta platsen för dig och din organisation att visa upp er verksamhet inom kommunal samhällsbyggnad, VA, gaturummet eller GIS och knyta kontakter.

Kontakta oss så återkommer vi med mer information!

Bokade utställare

 • Esri Sverige
 • GEOSECMA Användarförening
 • S-GROUP Solutions och GEOSECMA for ArcGIS fyra verksamhetsområden (Samhällsbyggnad, VA, Gaturummet och GIS)
 • Live-Support

  Under hela konferensen finns vårt härliga supportgäng på plats och ger live-support. De hjälper dig att lösa användarfrågor och bistår gärna med goda råd.

  Vill du bara hälsa och få ett ansikte på våra supporthandläggare? Varmt välkommen – de blir jätteglada över att träffa dig som användare personligen!

  Hotell – vi rekommenderar

  Du bokar och betalar själv eventuell övernattning på valfritt hotell. Vi rekommenderar Clarion Hotel Malmö Live där konferensen hålls.

  Det finns ett begränsat antal rum reserverade för konferensdeltagare på AGC23. Bokning görs via mejl till hotellet via book@clarionlive.se eller 040-20 75 00 (välj alternativ 3 – paketbokning). Uppge vilka nätter som logi önskas, därefter bekräftas din bokning via mejl av hotellet. Glöm inte att uppge bokningskod: GR045072. Hotellets bokningsregler med denna bokningskod innebär att rum kan avbokas kostnadsfritt senast 7 dagar före ankomst. En avgift på 50 kr tillkommer som administrationsavgift per hotellbokning.

  ANMÄLAN

  Vad roligt att du vill delta på AGC23! Vi ser fram emot att träffa dig!

  Varma hälsningar – all personal på S-GROUP Solutions